marți, 12 octombrie 2010

Relatia de prietenie dintre baieti si fete (6)

Lectia 5.

Drumul spre puritate.

Iti doresti puritate in relatiile pe care le ai? Multi spun ca isi doresc. Sau atata timp cat nu ai trecut limita, sau nu ai mers pana la capat, crezi ca esti curat?
Adevarata puritate este o directie, un drum spre neprihanire.

1. Pacatul lui David cu Batseba.
David a fost un om care a umblat intr-o intimitate cu Dumnezeu. Insusi Dumnezeu a spus despre David ca este “omul dupa inima mea”. Fapte 13:22. Atunci cum a putut David sa cada intr-un asemenea pacat?

Păcatul a fost ceva progresiv. A fost pas cu pas. Căderea lui David în păcat nu a fost dintr-o dată. De exemplu David stă pe acoperişul casei sale. Era primăvara. când porneau împăraţii la război. Dar in acel an, David nu a mers la luptă cu armata sa. A ales să stea acasă. David nu era unde trebuia să fie. El nu avea ce cauta acasă, când pe front se luptau războinicii.
Acolo de pe acoperiş a văzut o femeie care se scălda. În loc să-şi întoarcă privirea el a continuat să o privească. Acesta e cel de-al doilea pas greşit. El era căsatorit de mai multe ori, însă el a poftit’o pe Batseba. Pofta a luat controlul asupra lui, şi el a ajuns să se culce cu ea. Păstorul inocent, a comis adulter. Lucrurile s-au complicat, Batseba i-a zis ca e însărcinată, iar David a încercat să-şi acopere păcatul. Cred că ştiţi povestirea, el a încercat să-i omoare bărbatul lui Batseba, apoi a încercat să-l facă să se culce cu ea, etc. Şi până la urmă reuşeşte să-l omoare. Păcatul a inceput in minte lui, iar el a avut de suferit mult timp după aceea.

2. Puritatea in acţiune.
Cum ne putem ţine sufletul si trupul curat? Să nu ţi se abată inima spre calea unei asemenea femei, nu te rătăci pe cărările ei. Drumul spre puritate începe înlăuntrul tău şi trebuie să-l sprijineşti în deciziile pe care le iei in fiecare zi, cu privire la unde, când şi cu cine” alegi sa fii. (Renunt putin la diacritice, ca sa pot scrie mai repede).

a. Respecta semnificatia adanca a intimitatii fizice.
Multi necrestini fac sex cand si cu cine doresc, si privesc sexul egalul cu a manca.
Intimitatea fizica e mai mult decat doua trupuri care se unesc. Dumnezeu a creat sexualitatea ca o expresie fizica in casatorie. Dar daca nu esti casatorit cu cineva, nu ai dreptul asupra trupului acelei persoane, si nici la intimitatea fizica.
Respectul pentru casatorie trebuie sa te motiveze sa fii curat si cand esti necasatorit.

b. Ridica-ti standardele mai sus.
“Fugi de poftele tineretii....”. Daca incepi progresia pacatului si o lasi sa continue, el va creste mult peste controlul tau. Daca iti ridici standardele mai sus, vei putea distruge orice pacat in fazele lui incipiente si vei putea scapa de distrugere pe care pacatul o poate aduce. Astfel, niciodata nu vei regreta puritatea.

Responsabilitatea baietilor.
Ar trebui sa te opresti in a “vâna” fete prin biserica. In primul rand trebuie sa intelegi ca fetele nu se lupta cu aceleasi ispite ca si baietii. Fetele se lupta mai mult cu sentimentele lor. Trebuie sa lasi flirtul si jocurile prostesti pe care altii le joaca si sa fii sincer si onest in comunicarea cu fetele.

Responsabilitatea fetelor.
Trebuie sa intelegi, ca si fata, ca privirea, hainele, atitudinea pot provoca pofte in ochii un baiat. Intradevar baietii sunt responsabili pentru a se stapani, dar tu il poti ajuta refuzand sa porti haine care sa atraga privirile. Iti si zic ce 100% atrage privirile: blugii stramti, fustele de la genunchi in sus, tricouri, haine puternic decoltate, etc.

c. Implineste voia Lui in relatiile tale.
Daca esti implicat/a intr-o relatie gresita, roaga-L pe Dumnezeu sa-ti dea curaj sa faci voia Lui, care s-ar putea sa fie despartirea de aceea persoana. (voi vorbi si despre despartirea intr-o alta postare).

d. Fa-i pe parinti coechipierii tai. (daca ei sunt crestini)
Pe acest drum al puritatii ai nevoie de doua lucruri: intelepciune si responsabilitate. Ascunzand viata romantica de parintii tai gresesti de multe ori, deoarece nu ai incredere in ei. Ei se pot ruga pentru tine, sau iti pot da unele sfaturi, si lor le poti impartasi sentimentele tale.

e. Ai grija cine iti sopteste la ureche.
Ai grija cine te influenteaza! Poate ar trebui sa te opresti in a cine unele carti sau reviste romantice, sau a urmari unele filme sau telenovele care incurajeaza dorintele nedumnezeiesti. Sau poate asculte prea mult Rihanna, Britney Spears, Shakira, etc a caror muzica te pot influenta in rau.

Dumnezeu e oricand disponibil sa-ti ierte trecutul. Doar tu poti decide, daca vrei sa traiesti in puritate sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu