luni, 18 octombrie 2010

Despartirea de prieten/prietena

Intotdeauna trebuie sa implinesti voia Lui in relatiile tale. Daca esti implicat intr-o relatie gresita, roaga-L pe Dumnezeu sa-ti dea curaj sa faci voia Lui, care s-ar putea sa fie despartirea de acea persoana.

Despartirea este greu de realizat.
De exemplu, Mihai un baiat de 19 ani a stiut ca singura modalitate de a rezolva problema din relatia lui cu Maria este prin a se desparti. Ei se intalneau de 7 luni si in acest timp implicarea lor fizica era destul de puternica. Ei nu doreau aceasta, dar indiferent de regulile pe care si le-au pus de comun acord, mereu le incalcau. Niciunul dintre ei nu era pregatit pentru casatorie, iar Mihai in inima lui nu credea ca Maria este pentru el. Continuand relatia cu Maria stia ca doar se folosea de ea.
Toti acesti factori, nu au facut ca despartirea lor sa fie usoara? Nu, acest aspect al unei relatii intotdeauna va fi greu. Insa nu uita, daca vei continua o relatie gresita, va creste si durerea cand aceasta se va sfarsi. Probabil despartirea de astazi te va scuti de multa durere si regret. 

Atunci cand inchei o relatie sunt doua lucruri pe care trebuie sa le faci:
1. Despartirea sa fie cu adevarat. 
Nu lasa posibilitatea ca poate intr-o zi veti fi impreuna.

2. Decide ca o perioada dupa despartire sa nu prea intrati in contact unul cu celalalt.
In cazul lui Mihai , el era ispitit sa o sune pe Maria dupa despartire "doar pentru a vorbi", sau dorea sa se intalneasca cu ea "doar de dragul amintirilor". Daca vei face acest lucru, vei trezi din nou sentimente din trecut si vei redeschide rani.

Responsabilitatea relatiei.

A implini voia lui Dumnezeu in relatiile tale nu intotdeauna inseamna ca te vei desparti de o persoana. Uneori aceasta inseamna doar a redirectiona relatia pentru a nu o lasa sa mearga intr-o directie gresita.
Intr-o zi, Angela a realizat ca relatia ei cu unul din baietii din biserica devenea tot mai serioasa. Ei nu mergeau la intalniri, dar intotdeauna stateau impreuna si vorbeau destul de mult la telefon.
Realizand aceasta, Angela a decis sa vorbeasca cu acest baiat si i-a spus ca ea vrea ca ei sa fie amici, dar si-a dat seama ca in ultimul timp se concentrau prea mult unul la altul. Conversatia pe care ei au avut-o i-a ajutat sa mentina prietenia intr-o directia buna.
  Indiferent daca te desparti sau redirectionezi relatia, apropie-te de aceea persoana umil, aratandu-ti dorinta ta de a fi pe placul lui Dumnezeu. Nu o invinui pe ea de problemele din relatia voastra. Daca i-ai gresit acelei persoane, marturiseste-ti vina si cere-ti iertare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu