luni, 4 octombrie 2010

Relatia de prietenie dintre baieti si fete (3)

Lectia 2.

Atitudini care te ajuta sa eviti jocul intalnirilor.

A renunta la jocul intalnirilor nu inseamna a respinge prietenii cu persoane de sex opus, romantism sau casatorie. Noi vom cauta aceste lucruri, numai ca le vom cauta dupa regulile si in timpul lui Dumnezeu. “Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”. Matei 6:33.
Dumnezeu ne cere sa punem ambitiile noastre romantice in categoria “toate aceste lucruri” de care sa nu ne mai ingrijoram, si sa cautam intai imparatia lui Dumnezeu.

1. Fiecare relatie pe care o avem este o oportunitate de a arata dragostea lui Dumnezeu.

Adica, atunci cand iti dai seama ca Dumnezeu iubeste o persoana, iar tu nefiind casatorit cu ea ar trebui sa o iubesti la fel, cel putin temporar, vei inceta sa mai flirtezi si vei fi onest si sincer. E vorba de o dragoste fara ascunzisuri ca intre sora si frate, fara sa ii invarti capul si sa ii spui povesti de adormit copii, o dragoste sincera si onesta.

2. Anii in care nu esti casatorit/a sunt un dar de la Dumnezeu

Ar trebui sa fii multumit cu prieteni fara romantisme, deoarece Dumnezeu doreste sa ramai singur. Nu inseamna ca nu vei avea prieteni deloc , ci vei avea doar amici (varianta asta am vazut ca se foloseste des: prietena – o persoana cu care te saruti, amica – o persoana cu care te intelegi bine, scuzati cacofoniile).
Crede-ma ca ratezi multe daca nu ramai singur. Iar daca ramai singur, ratezi foarte multe femei, iar acest lucru e imbucurator.

3. Intimitatea se afla doar in casatorie (cel putin asa ar trebui sa fie).

In mod normal nu ar trebui sa urmaresti o relatie romantica inainte de a fi pregatit pentru casatorie. Crede-ma ca daca esti la liceu, nu esti pregatit deloc pentru o casatorie, deci bagati mintile in cap, ia bacul, fa o facultate sau ia-ti o meserie si atunci iti poate zbura gandul la femei/barbati.

Dumnezeu ne-a creat pe fiecare cu o dorinta pentru intimitate, si El intentioneaza sa o implineasca. In timp ce esti singur El nu asteapta ca aceasta dorinta sa dispara ci doar iti cere sa ai rabdare, deoarece ce e al tau e pus deoparte. Asta nu inseamna ca tu trebuie neaparat sa te casatoresti cu prima prietena pe care o vei avea. Totusi, in cazul in care ai o prietena nu duce relatia ta catre intimitate si romantism. Rezumate doar la a discuta cu ea/el, a ii studia caracterul, etc.

4. Tu nu poti spune ca “cineva este al tau”.

In ochii lui Dumnezeu doua persoane casatorite devin una. Inainte de a-ti da angajamentul in casatorie, nu ai nici un drept de a trata pe cineva ca si cum ti-ar apartine. Timpul unei fete/baiat , afectiunea si viitorul ei/lui, nu apartin partenerului inaintea casatoriei. El apartin persoanei respective. Niciunul nu este proprietatea celuilalt.

5. Evita situatii in care iti poti compromite puritatea trupului si a mintii tale.

Unde, cand si cu cine iti petreci timpul arata cat de mult doresti sa fii curat inaintea lui Dumnezeu. Daca iti faci temele la ea/el acasa, sau daca mergi intr-o excursie singura/singur cu el, crede-ma ca deja ai ajuns prea departe. Esti in pericol.

“Fugi de poftele tineretii, si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata” 2 Timotei 2:22.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu