sâmbătă, 13 aprilie 2013

Masturbarea e pacat?

Am citit destule pareri contra si pro masturbare.

Intrebarea e: ca si crestin, pentru mine masturbarea e pacat?


Prima data sa intelegem la ce ma refer cand zic masturbare: simplu act prin care te autosatisfaci. Ce inseamna  de multe ori masturbarea: actul prin care te autosatisfaci excitandu-te/curvind in mintea ta.

Bun, masturbarea e pacat sau nu?

In Biblie nu se mentioneaza niciunde despre masturbare. Majoritatea crestinilor se cred inteligenti si iti baga pe gat niste versete care nu au nici o legatura cu masturbarea. De exemplu onania si malahia. Onania si malahia nu inseamna masturbare ci sunt doua lucruri diferite.


Da, masturbarea e pacat daca curvesti in mintea ta atunci cand o faci. Nu, masturbarea nu e pacat daca nu curvesti in mintea ta. Adica daca nu ai fantezii, nu te uiti la pornografie,etc.
Nu, masturbarea nu e pacat daca nu esti dependent de ea. Orice pune stapanire pe tine e pacat. 1 Corinteni 6:12.
Nu, masturbarea nu e pacat daca tu crezi ca nu e pacat. Pavel vorbeste de incredintare in Romani 14 si 1 Corinteni 10 de la 23 incolo. Dar daca te masturbezi si totusi crezi ca e pacat, tu chiar pacatuiesti. De aceea trebuie sa fii incredintat 100% ca ceea ce faci nu e pacat.

Atunci cand nu esti sigur ca un lucru e pacat sau nu (despre care nu se mentioneaza in Biblie) trebuie sa il treci prin mai multe filtre:

1. Lucrul acela in sine e pacat sau nu? Atribuit cu alte lucruri e pacat?
2. Lucrul acela imi da dependenta? Stau cu gandul zi de zi la el, il practic zi de zi?
3. Sunt eu incredintat ca acel lucru nu e pacat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu