sâmbătă, 21 august 2010

Un leu pentru Dumnezeu

 E tipic romaneasca. E crestina, a fost încreştinată forţat inca de cand a aparut. S-a facut verde, pentru ca noua sa ne placa culoarea. Umbla prin biserici, face ravagii printre enoriasi, ne ajuta la greu... E doar ea, incontestabila bancnotă de 1 leu.
Desigur, in Romania au fost multi inventatori care au ajutat mai mult sau mai putin tara, si implicit crestinii. Insa cel care a inventat si proiectat bancnota de 1 leu poate deveni celebru peste noapte.
Cum asa? De cand a aparut, biserica e "verde". E verdele ala natural, cu miros de tigara, mazgalit cu "3056" sau cu "marcel" si uneori rupta intr-un capat. E cea care ne-a invadat bisericile, iar crestinii o tin in mana pana la colecta si cu o lacrima in ochi isi iau adio de la ea sperand la o revedere. Ea ne ajuta bisericile! Unde sunt 200 de membri plus 50 de copii vei vedea 250 de bancnote de 1 leu. E bancnota noastra. Cea crestina. Cine va renunta la ea? Daca ea este verde, culoarea pentru siguranta, pentru libertate, drum deschis, cine o va inlocui cu una rosie? Rosu nu e pe placul crestinilor. Rosu indica stop, insa verdele indica libertatea. Crestinii vor sa fie liberi, deaia (culmea!) poarta doar duminica "verzisori" in portofel.
Ea ne salveaza in fiecare duminica, ne ajuta sa iesim din impas, ne ajuta sa zambim, sa fim fericiti pentru ca am contribuit la cresterea spirituala si materiala a bisericii, si deasemenea ne ajuta sa ne gandim la viitorul lacas din cer, pe care il contruim inca de pe acest pamant. Daca nu o ai, nu existi. E prea importanta pentru a fi uitata, deoarece e cea care aduce linistea si zambetul pe buze in biserica. " O am in portofel, nu am uitat-o acasa".
Multumim bancnoto de 1 leu pentru ca existi! Iti multumim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu