miercuri, 18 august 2010

Cereţi şi vi se va da

Un mit legat de chestia asta, e cel legat de bani.
Pastorul: "Fratilor dati lui Dumnezeu din banii vostri, iar Dumnezeu vă va binecuvanta insutit". Iar fratii dau cu bucurie 5 lei si asteapta potop de binecuvantare peste casele lor. Banii vor fi adusi fie de un necunoscut care va bate la usa, fie de o persoana cunoscuta care le va da in numele Domnului.
Unde e greseala aici? Desigur, Dumnezeu te binecuvinteaza, insa cum? Vor cadea banii din cer? Vei gasi pe strada o bancnota de 500 de lei?
Foarte simplu: tu dai 5 lei la biserica. La lucru primesti un salar de 1000 de lei. Asta ce e? Nu e binecuvantare?
Problema e ca multi percep aceasta binecuvantare ca fiind ceva venit pe neasteptat, ceva pe care nu l-ai putea anticipa, iar daca nu primesc "din senin" suma de bani înzecitata sau înmiită, vor crede ca Dumnezeu nu doreste sa ii binecuvinteze. Cel putin problema asta e dominanta la români, deoarece multi cred ca daca stai sub un păr, para iti va cadea direct in gura, fara ca tu sa depui putin efort.
Banii pe care tu ii dai, si apoi astepti sa ii primesti inmultiti, pot fi adusi si de necunoscuti sau "cazuti din cer", insa pot fi si banii pe care tu ii castigi muncind. Sa nu asteptam doar sa ne cada para in gura, fara ca noi sa depunem putin efort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu